500 g de făină de grâu, 250 ml de lapte, 100 g de unt, 2 linguri de zăhar, 30 g de drojdie – Plăcintă cu brânză dulce

Loading...

Plina de calciu si proteine, branza este produsul lactat cel mai consumat.

Ingrediente:

Pentru aluat:

500 g de faina de grau
250 ml de lapte
100 g de unt
2 linguri de zahar
30 g de drojdie
sare – o priza
Pentru umplutura:

500 g de branza de vaci
4 linguri de zahar
1 ou

Mod de preparare:

Aluat: Incalzim laptele si in el dizolvam drojdia, zaharul. Lasam sa stea timp de 20 minute. Dupa care cerneti faina si adaugati-o la compozitia de lapte, untul moale si sarea. Framantati aluatul. Impartiti aluatul in 2 parti si intindeti aluatul in foi cu grosimea de 1-2 cm.

Umplutura: Se freaca branza cu zaharul si cu ou. Puneti umplutura pe mijloc, pe margini faceti taieturi pentru a putea impleti aluatul, se face impletitura deasupra umpluturei marginile lipiti-le bine.

Se acopera si se lasa timp de 15-20 minute sa creasca. Se pun pe platou si se ung cu galbenus de ou, se presoara cu zahar – la dorinta. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se fac rumene frumoase.

Loading...