Ardei umpluți cu varză, conservați în marinadă pentru iarnă – O garnitură excelentă, irezistibilă

Loading...

Ingrediente:

40 ardei dulci
3-4 kg varză
1 ardei iute
2 morcovi
13 căței de usturoi
mărar
pătrunjel

Ingrediente pentru marinadă:

1 lingură zahăr
100 ml ulei
100 ml oțet
2 linguri sare

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui cuțit, curățăm ardeii de semințe. Îi așezăm într-un vas cu apă clocotită pentru 5-7 minute.

2. Varza o tăiem mărunt și o amestecăm cu morcovii dați prin răzătoare. Adăugăm usturoiul zdrobit, ardeiul iute, verdeța tocată și amestecăm totul foarte bine.

3. Umplem ardeii cu amestecul obținut și îi repartizăm în borcane.

4. Într-un vas, turnăm apa. Adăugăm sara, zahărul, uleiul și oțetul. Amestecăm bine, pe urmă turnăm marinada în borcane, peste ardei.

5. Închidem ermetic borcanele și le lăsăm la răcit.

Să îi savurați cu poftă! Poftă bună!

Loading...