Asa faci cei mai buni Ardei capia copți la borcan – Toți au ajuns sa-mi ceara reteta

Ingrediente:

– 4 kilograme ardei capia
– 350 mililitri otet tare
– 100 mililitri ulei de masline sau floarea soarelui
– 1 lg si jumatate de sare ( sa nu fie fina)
– 2 lg zahar
– 1 lg boabe de mustar
– 1 lg boabe de piper
– 5-6 catei de usturoi
– 4 borcane de cate 700-800 grame

Mod de preparare:

Coaceti ardeii ,curatatii de coaja deasupra unei cratite ca sa curga lichidul din ei in cratita,pt ca apoi il punem in borcane, ii desfaceti doar pe o parte si le scoateti cotorul si semintele, cel mai bine este sa nu ii spalati ca sa isi pastreze aroma de copt si sa isi lase zeama lor delicioasa.

Dupa ce ati terminat toti ardeii de curatat,ii asezati in 4 borcane de care 720-800 gr cu tot cu zeama care au lasat-o ardeii si puneti printre ei cate 3-4 feli de usturoi,apoi faceti intr-o craticioara lichidul.

Puneti otetul,uleiul,sarea,zaharul,boabele de mustar si piper si lasati sa dea in clocot.

Turnati lichidul fierbinte peste ardei si puneti capacele stranse bine.

Zeama facuta intra exact cat trebuie in 4 borcane

Loading...