Asa obtii cel mai reusit aluat . Secretele dezvaluite pentru a avea un aluat perfect!

10 SFATURI utile pentru realizarea unui ALUAT REUȘIT.

1. Adăugați mereu în aluat amidon de cartofi diluat – plăcintele și chiflele vor fi pufoase și moi până a doua zi. Regula generală este aluatul pufos și dospit: făina trebuie cernută fiindcă astfel se înlătură impuritățile și se îmbogățește cu oxigen.

2. În orice tip de aluat, cum este cel pentru plăcinte, clătite, pâine, blinele (excepție fac: aluatul pentru colțunași, foietaj, fiert, sfărâmicios) se adaugă la jumătate de litru de lichid – o mână de griș (aproximativ o lingură cu vârf). Călugărițele ne-au învățat: “Înainte cea mai calitativă pâine se cocea din făină cu multe cereale. Aceasta era proaspătă și pufoasă mult timp.

3. Astfel de făină nu se mai găsește. Acum adăugați o mână de griș și veți avea mereu bucate coapte frumoase”. Este un sfat valoros.

4. În afară de lapte, adăugați în aluat apă minerală. Dizolvați o linguriță de bicarbonat de sodiu în jumătate de pahar de apă și stingeți-l cu acid citric sau oțet. Produsele de patiserie vor arăta extraordinar, vor fi pufoase chiar și a doua zi.

5. Evitați aerul rece când faceți aluatul, deoarece acesta va provoca formarea unei cruste groase pe plăcintă.

6. Când frământați aluatul dospit, folosiți toate ingredientele calde sau la temperatura camerei, deoarece produsele din frigider încetinesc creșterea aluatului.

7. Pentru produsele cu drojdie, lichidul trebuie să fie încălzit mereu până la temperatura de 30-35ºС, fiindcă ciupercile de drojdie în lichidul cu o temperatură mai ridicată sau scăzută își pierd activitatea.

8. Trebuie să aveți mâinile uscate când adunați aluatul.

9. Înainte de a da produsele la cuptor lăsați să crească pentru 15-20 de minute. Înainte de coacere aluatul trebuie să crească deplin, în caz contrar, aluatul nu se va ridica și plăcintele nu se vor coace bine.

10. Coaceți plăcintele pe tavă la foc mediu pentru a evita uscarea umpluturii.
Se recomandă de adăugat în aluat untul în stare solidă (aluat dospit și nedospit), fiindcă untul topit înrăutățește structura aluatului.

Loading...