Așa se prepară cei mai gustoși dovlecei pane – Se mănâncă pe nerăsuflate

Ingrediente:

7 dovlecei
5-6 căței de usturoi
300 g pesmet
2 ouă
sare, piper, ulei.

Mod de preparare:

1. Pentru început se spală bine dovleceii, apoi îi curățăm de coajă.

2. Îi dăm pe răzătoarea mare.

3. Pesmetul se pregătește într-un bol.

4. Stoarcem dovleceii de sucul lăsat.

5. După ce i-am stors bine de tot, adăugăm dovleceii peste pesmet. adăugăm ouăle, usturoiul, sare și piper după gust. se amestecă bine bine.

6. Pregătim o tigaie în care uleiul să fie suficient astfel încât chiftelele să fie acoperite. lăsăm uleiul să se încălzească, iar când e gata punem chiftelele pe care le modelăm cu ajutorul mâinilor din compoziția creată. după cu vă place puteți face stil chifteluțe rotunde sau plate.

7. Așezăm pe o farfurie un șervețel dublu. Cu ajutorul unei palete, luăm pe rând fiecare pane după ce se rumenește pe fiecare parte. Nu trebuie lăsat prea mult pentru că riscă să se ardă. Câte 1 minut -2 pe fiecare parte ar trebui să fie suficient. Focul trebuie să fie mediu. Apoi așezați pane-urile pe șervețel astfel încât să sugă uleiul în plus.

Loading...