Cativa compusi la indemana oricui, care scot toata murdaria din covoare. Vor arata ca noi

Loading...

Covoarele transforma orice casa intr-un loc mai confortabil. Cat este de placut sa calci cu picioarele goale pe un covor pufos! Insa multe persoane sunt ingrozite, cand vine vorba de curatarea lor, care este deseori dificila si costisitoare. Noi va propunem sa incercati cativa compusi ieftini, care propriu-zis extrag murdaria din covoare. Simplu si rapid!

3 METODE DE CURATARE A COVOARELOR

Ar fi o greseala sa spunem ca unul dintre acesti compusi este mai putin eficient, iar altul da rezultate surprinzatoare. Puteti sa-i incercati pe rand si sa-l alegeti pe cel care este potrivit pentru dumneavoastra, luand in considerare toti parametrii: culoarea covorului, tipul de murdarie, rezultatul asteptat.

SAREA SI BICARBONATUL DE SODIU

Trebuie sa curatati zona murdara (pata) cu un amestec de sare obisnuita si bicarbonat de sodiu. Lasati-l sa actioneze timp de 20 minute, dupa care pur si simplu aspirati covorul. Aceste substante reprezinta un mod excelent de combatere a petelor mici de grasime. Ele sunt alese, datorita eficientei si sigurantei lor.

OTETUL

Dizolvati 20 ml de otet de masa intr-un litru de apa. Inmuiati o carpa curata in aceasta solutie si stergeti covorul cu ea. Peste 20 minute stergeti covorul cu o carpa uscata si aspirati-l. Astfel veti putea oferi covorului aspectul lui initial.

FRUNZULITELE DE CEAI

Covoarele intunecate tot trebuie curatate. Insa compusii deschisi la culoare lasa pete pe asemenea suprafete. Anume din aceasta cauza merita sa utilizati frunzulitele de ceai. Infuzati frunzulitele de ceai, dupa care strecurati-le si raspanditi-le pe zona murdara a covorului. Asteptati pana cand ele se vor usca complet si adunati-le cu aspiratorul. Va sfatuim sa renuntati la utilizarea periilor aspre. Ele nu doar distrug structura covoarelor, ci si mascheaza petele prin frecare si intindere in loc sa le indeparteze.

De fiecare data, cand curatati un covor, folositi o perie moale si realizati miscarile de curatare doar in directia fibrelor covorului. Dupa cum vedeti, curatenia poate sa fie destul de naturala, ieftina, simpla si cu rezultate demne de admiratie. Toate substantele necesare se gasesc in dulapiorul din bucatarie. Testati metoda, care v-a placut, chiar in timpul urmatoarei curatenii.

Loading...