Ceai de Usturoi – un remediu antic pentru afectiuni respiratorii, cardiovasculare si imunitate

Loading...

Usturoiul este folosit în scop medicinal de mii de ani. Studiile recente au arătat că are proprietăți imunomodulatoare, anti-inflamatoare, anti-microbiene, cardiovasculare, anticoagulante și anti-neoplazice. Compușii sulfurici – precum alicina – contribuie la reducerea colesterolului, a tensiunii arteriale și a aterosclerozei.

Ingrediente necesare:

-3 căni de apă
-2 linguri de miere
-4 căței de usturoi
-jumatate de cană de suc de lămâie

Iata cum se prepara:

Cățeii de usturoi ii curatati de coajă și iar apoi ii puneți într-un ibric cu apa. După ce a început să fiarba, lăsați câteva minute sa clocoteasca, dupa care opriti focul și acoperiți vasul. După ce s-a racit, strecurați ceaiul, turnam sucul de lămâie pe care l-am stors proaspăt iar apoi adaugam mierea de albine. Poti consuma 1-2 căni de ceai pe zi în timpul unei răceli sau a unei boli.

Iata si cateva precauții și contraindicații

Consumat în cantități mari, poate cauza arsuri la stomac, greață, vomă, tulburări gastrice și risc de tulburări de sângerare. Aceste reacții adverse le pot avea și cei alergici la usturoi sau sensibili la stomac. Evitați consumul de usturoi dacă luați anticoagulante și cu 10 zile înainte de o intervenție chirurgicală.

Totodată, suprimă formarea de substanțe cancerigene, bioactivarea și proliferarea tumorală și inhibarea procesului cancerului. Deși este indicat să îl consumăm în stare crudă, administrat sub formă de ceai poate fi util în timpul unei gripe, răceli sau infecții.

Ceaiul de usturoi este de altfel un remediu popular care datează din timpul grecilor antici. Are efecte energizante, hipotensive, calmante asupra sistemului respirator și tonice imunitare. Datorită conținutului de compuși antibacterieni și antifungici, precum alicină, ceaiul de usturoi poate ajuta la stimularea sistemului imunitar și la protejarea organismului împotriva unei game variate de patogeni infecțioși. Studiile au asociat compușii activi din usturoi cu scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului seric.

Poate reduce riscului de ateroscleroză, a unui atac de cord, accident vascular cerebral și a bolilor de inimă coronariene. O cană de ceai de usturoi poate ajuta la decongestionarea căilor respiratorii și la reducerea inflamației de la nivelul tractului respirator. Acest remediu este util în tuse, răceli, dureri în gât, nas înfundat. Totodată accelerează procesul de vindecare și eliminare a infecției. Datorită efectelor stimulente asupra metabolismului, ceaiul de usturoi poate ajuta la pierderea în greutate prin arderea grăsimilor și suprimarea apetitului. În plus, o cană de ceai de usturoi servită dimineața poate crește nivelurile de energie pentru întreaga zi.

Va uram sanatate!

Loading...