Iată cum poți pregăti acasă Nectar de piersici – Rețetă simplă și delicioasă

Loading...

Iată cum poți pregăti acasă Nectar de piersici – Rețetă simplă și delicioasă – Pentru a pregăti rețeta, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • piersici coapte
  • zahăr brut
  • 1 lămâie
  • apă
  • sticle sterilizate

Mod de preparare:

1. Spălăm piersicile în 2-3 ape.

2. Le tăiem felii și le îndepărtăm sâmburii.

3. Așezăm piersicile într-un vas. Adăugăm apă cât să le acopere. Nu este necesară mai multă apă, deoarece piersicile vor lăsa suc propriu.

4. Punem vasul la fiert timp de 20 de minute.

5. Timpul de fierbere este subiectiv. Depinde de cantitatea de fructe, calitatea lor, dacă sunt coapte bine etc.

6. În timp de fierbem, adăugăm o lămâie tăiată în 4 bucățele.

7. Oprim focul atunci când piersicile se decojesc ușor. Dacă am ajuns în acest punct, luăm vasul de pe foc și îndepărtăm bucățile de lămâie.

8. Mărunțim piersicile cu ajutorul unui blender. Adăugăm apă până când obținem textura dorită. La fel procedăm cu zahărul, adăugați în funcție de cât de dulce doriți să fie nectarul.

9. Repartizăm nectarul în sticle sterilizate, pe care le închidem ermetic. Le așezăm într-un vas cu apă și le fierbem timp de 30 minute. Pe urmă, le lăsăm la răcit în același vas. Nectarul se depozitează în spații aerisite și răcoroase.

Pofta buna!

Loading...