Macarons cu crema de ciocolata. Te lingi pe degete!

Loading...

Ingrediente

70 g zahăr vanilat
230 g zahăr pudră
120 g făină de migdale
2 g sare

Opţional: colorant alimentar

Umplutura

230 g smântână dulce pentru frişcă
4 ouă mari
260 g ciocolată neagră

Mod de preparare:

Bun gasit dragele mele bucatarese si dragii mei bucatarasi, astazi v-am pregatit o reteta de Macarons.

Pornim cuptorul si il setam la 150 grade celsius.

Pregatim un bol mediu in care punem albusurile si zaharul vanilat trecut prin sita.

Mixam pana in momentul in care, compozitia nu curge daca intoarcem bolul cu gura in jos.

Apoi punem si colorantul si mai amestecam 30 de secunde.

Intr-un alt bol, cernem faina de migdale, zaharul pudra si sarea foarte fina si amestecam.

Dupa asta, prin aceeasi sita, presaram pudra rezultata peste albusuri si amestecam cu ajutorul unei spatuli, pana in momentul in care amestecul devine vascos si matasos (cam de 40-50 de ori)

Pregatim un pos, in care punem compozitia obtinuta.

Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam compozitia in aceasta cu ajutorul posului. Lasam o distanta de 2-3 centimetri intre ele, deoarece isi vor mari diametrul.

Dupa ce am umplut tava, o lovim de 3 ori de masa, incet, pentru a se lati cerculetele formate.

Bagam tava la cuptor pentru circa 20 de minute.

In cazul in care ies crapate, este din acuza ca nu ati mestecat cat trebuia, iar daca ies plate, inseamna ca ati amestecat prea mult.

Preparam umplutura.

Fierbem smantana dulce, punem ciocolata in ea sa se topeasca, iar apoi amestecam pana cand se formeaza crema.

Dupa ce se racesc macarons-urile si crema, folosind un pos, punem crema pe un macaron si lipim usor de alt macaron.

Repetam procedura pana cand terminam crema si macarons-urile .

Sa aveti pofta mare!

Loading...