Placintele aromate, incomparabil de gustoase si extrem de sanatoase. Placinte cu branza si verdeata.

Loading...

Lista de ingrediente:

-70 grame de unt

-400 mililitri chefir/iaurt sau lapte bătut

-500 grame brânză de vaci (pentru umplutură)

-0,75 linguriță de sare

-100 grame ceapă verde (pentru umplutură)

-1 ou (pentru umplutură)

-500 grame făină

-sare, piper – după gust (pentru umplutură)

-apă clocotită

-0,75 linguriță bicarbonat de sodiu

Cum se prepara:

Pregatim umpluturii. Dam branza prin masina de tocat sau o maruntim cu o furculita.

Punem sarea, piperul si oul si amestecam.

Ceapa o tocam marunt iar apoi o amestecam cu branza.

Am terminat umplutura si o impartim in 10 bucati si formam mingele.

Acum vom pregati aluatul. chefirul il amestecam cu bicarbonatul de sodiu si adaugam sarea.

Faina se adauga treptat, framantam putin iar apoi lasam sa se odihneasca 5-10 minute.

Dupa acest timp presaram aluatulcu faina si il impartim in 10.

Fiecare bucata de aluat o vom intinde sub forme unei turte, pe mijloc intindem umplutura iar apoi le prindem de la mijloc.

Presam putin pentru ca placinta sa devina plata.

Punem la incins o tigaie uscata si punem placintele la prajit.

Cand sunt gata, le ungem cu unt si le punem una peste alta.

Va uram pofta buna!

Loading...