Prăjitură cu foi – un desert minunat, cremos și foarte bun!

Loading...

Prajitura cu foi multe coapte pe fundul tavii este un desert aromat si delicios. Cu siguranta vei prepara acest desert si il vei imparti cu prietenii. Aminiteste-le de prajiturile copilariei cu acest desert preparat cu foi fragede si crema gustoasa.

Ingrediente necesare pentru aluat:

400 g faina alba, 150 g smantana grasa
Un pachet de unt moale
1 ou si un praf de sare
Ingrediente necesare pentru crema:

Jumatate de litru de lapte, 3 galbenusuri
150 gr de zahar, 2 linguri pline cu faina
150 gr de unt, 1 plic de zahar vanilat
Zahar pudra (pentru decor)

Cum se prepara prajitura cu foi multe:

Pentru a pregati aluatul trebuie sa amestecam faina cu untul, adaugam si celelalte ingrediente, amestecam, dupa care framantam pana obtinem un aluat uniform. Aluatul obtinut il impartim in 7 bile pe care le lasam la frigider pentru 60 minute.

Pentru a pregati crema, incalzim laptele, iar intre timp amestecam intr-un bol zaharul, faina, galbenusurile si zaharul vanilat. Amestecul obtinut il vom turna in lapte, il punem pe foc si amestecam pana obtinem o crema groasa, dupa care o luam de pe foc si o amestecam cu untul.

Din bilele de aluat intindem 7 foi pe care le coacem separat pentru maximum 10 minute pe dosul tavii. Le lasam pe fiecare in parte la racit.

Asezam pe un platou 6 foi alternative cu crema, iar foaia ramasa o vom marunti si vom presara deasupra prajiturii. Folosim si zahar pudra pentru decor, apoi lasam prajitura la frigider peste noapte.

A doua zi se poate taia si servi.

Pofta buna!

Sfaturi pentru o prajitura cu foi reusita:

Folositi doar unt calitativ, cu un procent mare de grasime, astfel veti avea aluatul ideal.
Amestecul pentru crema se toarna treptat in laptele fierbinte. Amestecati cu un tel pentru a evita cocoloasele.

Loading...