Prăjitură cu nuci, caramel și ciocolată – O combinație deosebită, un adevărat deliciu

Loading...

Ingrediente pentru blat:

5 albușuri
100 g zahăr
200 g miez de nucă
1 linguriță praf de copt
4 linguri făină

Ingrediente pentru cremă:

5 gălbenușuri
150 g zahăr
200 g unt
200 g miez de nucă
200 g ciocolată albă

Ingrediente pentru glazură:

100 g ciocolată amăruie
50 ml frișcă
50 g unt

Mod de preparare:

1. Pentru blat, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul, făina, praful de copt, miezul de nucă și amestecăm foarte bine. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenește frumos.

2. După ce s-a copt, tapetăm blatul cu ciocolată albă dată prin răzătoare.

3. Pentru cremă, caramelizăm zahărul. Adăugăm untul, gălbenușurile, miezul de nucă mărunțit, amestecăm bine și punem compoziția la fiert, pe foc mic. După omogenizare, luăm vasul de pe foc și turnăm crema peste stratul de ciocolată albă.

4. Pentru glazură, topim ciocolata pe baie de aburi. Adăugăm frișca, untul și amestecăm bine. Decorăm prăjitura cu glazura obținută.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!

Loading...