Prajitura cu scortisoara si prune

Loading...

Ingrediente:

Pentru blat: 100 g margarina Unirea 220 g zahar 3 oua 200 g iaurt Danone mic 300 g faina alba 1 vanilie 1 praf de copt

Pentru umplutura: 500 g prune 2 linguri zahar 1 plic vanilie 3 lingurite praf de scortisoara

Pentru pudrat: zahar pudra zahar vanilat

Mod de preparare: Intr-un vas de plastic, se mixeaza margarina cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga apoi ouale [i se continuam cu mixarea ingredientelor. Se adauga iaurtul, secomogenizeaza, la sfarsit se pun faina cernuta si praful de copt, semixeaza pana la incorporarea lor.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se adauga in blat prunele spalate, curatate de samburi, taiate bucatele si amestecate cu 2 linguri de zahar si 3 lingurite cu varf de scortisoara. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace 20-30 minute. Se scoate prajitura din cuptor, se lasa sa se raceasca, se serveste pudrata cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.

sursa articol: http://delly.garbo.ro sursa fotografie: http://www.bucataras.ro

Loading...