Prajitura cu visine si branza, acrisoara si apetisanta de gustoasa

Loading...

Ai nevoie de: 2 foi de pandispan cu cacao.

Pentru crema: 500g branza ricotta, 100g smantana, 50g mascarpone, 150g zahar, 3 pliculete zahar vanilat, 1-2 picaturi esenta de migdale, 300g visine fara samburi.

Pentru sirop: 100g zahar, 150ml apa, 4 linguri de rom

Pentru glazura: 200g nuca de cocos.

Modul de preparare:

Prepararea cremei: Mixam smantana si zaharul aproximativ 2-3 minute. In momentul in care zaharul s-a topit, adaugam zaharul vanilat, esenta de migdale, branza ricotta si mascarponele, urmand ca mai apoi sa mixam bine, bine pana ce toate ingredientele se omogenizeaza perfect. Impartim crema in 2 parti egale, ir intr-una dintre ele punem visinele si se amesteca pana se omogenizeaza perfect.

Prepararea siropului: Fierbem zaharul cu apa timp de 15 minute pana cand se topeste zaharul, iar mai apoi se ia de pe foc si se adauga romul.

Asamblarea prajiturii:

Punem intr-o tava prima foaie de pandispan, o insiropam, iar deasupra punem un strat de crema cu visine, urmand ca mai apoi sa adaugam si cel de-al doilea blat pe care-l insiropam si pe care punem un strat gros de crema simpla. Se presara uniform nuca de cocos si se lasa prajitura la rece timp de 2-3 ore, dupa care se poate servi.

Pofta buna!

Loading...