Ruladă ecler, cu cremă delicioasă de lapte și unt – Atât de fină și de fragedă, pur și simplu se topește în gură

Loading...

Ingrediente pentru cremă:

400 ml lapte
2 ouă
80 g zahăr
10 g zahăr vanilat
35 g amidon
40 g unt

Ingrediente pentru aluat:
2 ouă
100 g apă
50 g unt
1 g sare
3 g zahăr
70 g făină

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm zahărul, amidonul și amestecăm bine.

2. Punem laptele la fiert, pe urmă îl turnăm peste compoziția de ouă. Amestecăm bine până la omogenizare.

3. Punem compoziția pe foc mic și amestecăm până când obținem o cremă densă și omogenă. La final adăugăm untul și amestecăm.

4. Pentru aluat, turnăm apa într-un bol. Adăugăm sarea, zahărul, untul, amestecăm bine și punem compoziția la fiert, pe foc mic. Treptat adăugăm făina și amestecăm până când obținem un aluat fin și lucios.

5. Turnăm aluatul într-un bol. Adăugăm 2 ouă și amestecăm.

6. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 190 de grade, timp de 15 minute.

7. După acest interval de timp, scoatem tava din cuptor, tapetăm blatul cu cremă și formăm rulada, pe care o punem la frigider 2 ore.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!

Loading...