Sunt delicioase si incredibil de moi si pufoase. Chifle cu branza!

Loading...

Lista de ingrediente:

-120 grame de zahăr

-360 grame de făină

-1 praf de sare

-60 grame de unt

-2 ouă medii

-o linguriță de drojdie

-180 grame de brânză dulce

-coaja unei lămâi sau portocale

-1 gălbenuș de ou — pentru ungerea chiflelor

-70 mililitri de lapte

Cum se prepara:

Pregatim plamadeala: punem intr-un bol drojdia sa se dizolve, apoi 2 linguri de făină și 2 linguri de zahăr în laptele cald si punem amestecul la loc cald 15-30 de minute.

Intr-un alt bol punem untul, ouale si zaharul ramas si batem bine.

Apoi maruntim branza, radem coaja de lamaie sau portocala, punem sarea si amestecam.

Cand plamadeala este gata, o punem peste compozitia de branza.

Cernem faina pe care o adaugam in compozitie si amestecam.

Punem niste faina pe masa, punem aluatul si il framantam.

Cand este gata, il acoperim si il lasam sa se odihneasca 60 de minute.

Impartim luatul in parti agale si incepem sa modelam chiflele.

Le asezam pe o tava, le acoperim si lasam sa creasca 20 de minute.

Dupa asta le ungem cu galbenus si le bagam la cuptor jumatate de ora la temperatura de 200 grade celsius.

Va uram pofta buna!

Loading...