Tocana de legume cu orez. Nu lasati legumele sa se strice, incercati aceasta reteta sanatoasa.

Loading...

Tocana de legume cu orez se poate servi atat calda cat si rece.

Ingrediente:
6 ardei copti
2 cepe
4 rosii
5 linguri ulei
3 catei de usturoi
1 lingura bullion
100 ml suc de rosii
100 g orez
1 legatura patrunjel verde
sare

Mod de preparare:

Oparim rosiile, le curatam de pielita si le taiem marunt. Separat, punem orezul la fiert intr-o oala cu un praf de sare. Dupa ce s-a fiert, nu-l scurgem de apa, il lasam in apa in care a fiert, pana aproape de final, cu o farfurie deasupra.

Incingem uleiul intr-o cratita si adaugam ceapa taiata marunt. Cand ceapa a devenit aurie adaugam putina apa, ardeii taiati cuburi, sucul de rosii si bulionul.

Se inabusa vreme de 10 minute. Apoi adaugam orezul, rosiile, usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt, sare dupa gust. Le mai lasam pe foc cateva minute.

Pofta buna.

Loading...