Va recomandam aceasta reteta simpla si accesibila, care poate fi pregatita atat pentru apertiv cat si pentru cina. Este delicioasa!

Loading...

Lista de ingrediente

-3-4 căței de usturoi

-1 bucată de slănină cu dungi de carne (piept de porc, spre exemplu)

-condimente — după gust

Pentru 1 litru de saramură:

-1 ceapă

-1 litru de apă

-1 mână de coji de ceapă

-1/2 pahar cu sare grunjoasă

Cum se prepara:

Pregatim saramura adaugand toate ingredientele într-o cratiță in care se dau în clocot.

Trecem slaninca prin condimente iar apoi o bagam în saramura fierbinte.

O punem la fiert 10 minute.

Dupa acest timp, luam cratița de pe foc, si lasam slanina sa se raceasca, iar cratita se da deoparte pentru o perioada de 24 de ore.

Scoatem slanina din cratiță, iar dupa ce se scurge saramura de pe ea, ungeți-o cu usturoi pisat.

Daca o dorim mai condimentat, putem presara încă o dată condimente peste aceasta.

Bagam slănina in frigider 24 ore, iar apoi o mutam în congelator.

Va uram pofta buna!

Loading...